Tillskott

tillskott

Våra vitamintillskott är lämpliga att använda om man behöver tillskott av något extra vitamin utan att behöva byta mineralfoder.

Våra flytande vitamintillskott är exklusiva och homogent blandade för bästa funktion. Detta innebär att varje droppe innehåller exakt lika mycket av det aktuella ämnet. Fördelen det medför är en säker dosering av preparatet och en förvissning om att hästen erhåller vad den behöver.

I vårt breda sortimentet av tillskottsprodukter finns något som passar de flesta foderstater och behov men vi tillverkar gärna en stall/gårdsspecifik blandning. Utveckling av nya tillskott sker fortlöpande och följer den senaste internationella forskningen.

Aspbarkspellets

Show Horse Aspbarkspellets är ett rent naturfoder, 90 % aspbark och 10 % melass.
Aspbark har ätits av hästar sedan urminnes tider för barkens goda egenskaper med hög fi berhalt samt den lugnande inverkan på hästen, med påföljd att din häst får ett bättre välmående. Aspbark anses vara naturligt avmaskande.


Wirojäst

Wiromins foderjäst Wirojäst är baserad på bryggerijäst av utvald kvalité. Jästens höga naturliga vitaminvärde, samt de viktiga aminosyrorna, har bevarats genom en speciell torkningsprocess. Jästen har berikats med E-vitamin och Selen för att göra produkten ännu mer effektiv som fodertillskott. Produkten har utformats så att jästens naturligt något fräna lukt och smak neutraliserats.


Glucosamin

Show Horse Glucosamin är ett ämne som bygger upp leder och ligament hos hästen.
Hård träning sliter mycket på leder och ligament och därför är det viktigt att tillföra ämnen som hjälper djuret att bygga upp dessa. Bra leder är viktigt för att bibehålla prestationsförmågan och en god hälsa.
Show Horse Glucosamin är ren glucosamin utan tillsatser. Detta medför mycket högt upptag av produkten.


Nypon

Nypon är enligt danska forskningsrön gynnsamt för lederna. Nypon innehåller flavonider som stärker immunförsvaret.
Nypon är naturligt rik på C-vitamin.


Wirolyt

Wirolyt är sammansatt för att ge en balanserad salttillförsel i kombination med energigivande druvsocker.
Används vid diarré. Vid riklig svettning, efter t.ex. tävling. I samband med avvänjning eller flyttning av djur.


Muscle Power

Show Horse Muscle Power är sammansatt enligt senaste rön för att förebygga muskelskador samt muskelförslitningar såsom korsförlamning och muskelömhet hos företrädesvis tävlingshästar.
De ingående komponenterna är sammansatta av expertis på området, vilket garanterar en rätt sammansättning i blandningen för optimalt resultat.


Carrots

Show Horse Carrots behåller sin fina kvalité oavsett tid på året. 1 kg torkade morötter motsvarar ca 12 kg färska.


Oil

Innehåller ren sojaolja av livsmedelskvalité med tillsats av E-vitamin för att förhindra oxidering av oljan.
Lämplig för hästar med stort energibehov. Innehåller hög andel Linolsyra och Lecitin, vilket har goda egenskaper på hud och hår.


Vinäger

Show horse Äppelcidervinäger tillverkas i Sverige av solmogna äpplen. Produkten är av livsmedelskvalité. Inga tillsatser före-kommer och syrahalten är minst 5 %.
Vinäger används traditionellt för att förbättra matsmältningen men går även att använda för att tvätta hästen med då det låga ph-värdet rensar bort ovälkommen ohyra ur hårremmen. Även lämpligt att smaksätta vattnet med vid transporter för att vattnet ska smaka likadant som hemma.


Vitlökspulver

Show Horse Vitlökspulver består av utvald vitlök där skörd och bearbetning har skett för att bevara vitlökens alla viktiga bestånds-
delar. 1 kg vitlökspulver motsvarar ca 8 kg ren vitlök av livsmedelskvalité.


Magnesium+

Lättupptagligt magnesiumtillskott för hästar vars foderstat är magnesiumfattig. Magnesium är mycket viktigt för musklerna. Brist
kan leda till bl. a. muskelkramp. Magnesium anses också ha en lugnande inverkan på temperamentet.
Show Horse Magnesium innehåller också rikligt med fosfor som är mycket viktigt för hästen.

100 kvalite

Häst | Våra produkter

Mer information

För mer utförlig information om produkterna ta kontakt med din återförsäljare eller ring oss direkt på 011-87503.

Visa lista    Visa karta

Aktuellt

logo

Företaget Wiromin AB startade 1992 i den lilla bruksorten Rejmyre. Vi tillverkar fodertillskott för de flesta djurslag såsom mineralfoder, flytande och torra vitaminer, premixer mm.

Tel: 011-87503
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

 

 

25th logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Wiromin AB. Alla rättigheter reserverade. Design av Vallagruppen AB.