Vitaminer för häst

Vitamintillskott är Wiromins stolthet. Vi är landets enda privata tillverkare av flytande vitamintillskott och saluför det bredaste sortimentet av flytande vitaminer. Då vi tillverkar allt själva kan vi erbjuda gårdsanpassade vitamintillskott även i mindre kvantiteter.

Alla vitaminer är av högsta kvalité och homogent blandade vilket innebär att det innehåll som står angivet på produkten alltid garanteras per milliliter utan onödigt omskakande. För mer information om produkterna och vilken produkt just du skall välja, tag kontakt med våra återförsäljare eller oss direkt.

Image

Flytande vitaminer

Show Horse B-vitamin BAS

Show Horse B-vitamin BAS är särskilt rik på Niacin och vitamin B1– vilket påverkar bland annat muskelfunktionen. Vitamin B6 behövs extra vid proteinrik föda och vid dräktighet. Vitamin B12 ingår vid bildandet av blodkroppar.


Show Horse B-vitamin AKTIV

Show Horse B-vitamin AKTIV innehåller alla B-vitaminer för din häst. B-vitaminer är viktiga för muskelfunktionen, ämnesomsättning och en väl fungerade tarmflora. B-vitaminer lagras inte i kroppen varför en fortlöpande tilldelning är att rekommendera. Förutom B-vitaminer innehåller produkten aminosyran L-Karnitin och Betain som är viktiga för ämnesomsättningen.


Show Horse E-vitamin AKTIV

Show Horse Natural E innehåller naturlig E-vitamin och selen i en form som kroppen lätt tar upp. E-vitamin och selen är viktiga för bland annat en god reproduktionsförmåga, muskelfunktion och immunsystemet.


Vitamin E + SELEN

Ges när behov föreligger av extra E-vitamin och Selen. Exempelvis för att kompensera förlust av E-vitamin vid lagring av spannmål och foder eller vid nyskördad eller syrad spannmål.


Biotin med metionin

Ges vid extra behov av Biotin t.ex. vid användning av foder med ojämn kvalité, vid problem med hovar eller till hårt tränande/tävlande hästar. Biotin förbättra konditionen hos hud, hovar och päls. Biotinet är i denna produkt blandat med metionin som anses förbättra upptaget av biotin hos hästar. Biotin kan inte lagras i kroppen vid överskott, det är således viktigt med en fortlöpande tillförsel.


Vitamin ADE

Flytande ADE-vitamin i vattenlöslig form. Ges vid extra behov av A, D och E-vitamin, t.ex. vid användning av foder med lågt vitamininnehåll eller vid låg foderkonsumtion. Högproducerande, dräktiga, digivande och snabbt växande djur har ett större behov av A, D och E-vitamin varför ett tillskott rekommenderas. Även lämpligt till djur som visar svag brunst.


 Total Vitamin

Total Vitamin ges vid tillfällen då ett extra vitamintillskott är nödvändigt för att täcka djurens behov. Exempelvis vid användning av foder med ojämn kvalité eller stresstillstånd av något slag. Totalvitamin innehåller både fettlösliga och vattenlösliga vitaminer.

Torra vitaminer

Vitamin ADE

Innehåller de fettlösliga vitaminerna A, D och E. Ges vid extra behov av A, D och E-vitamin, t.ex. vid användning av foder med lågt vitamininnehåll eller vid låg foderkonsumtion samt till högproducerande, dräktiga, digivande eller snabbt växande djur. Även lämpligt tillskott för djur som har besvär med svag brunst.


Show Horse C-vitamin 100

Show Horse C-vitamin är ett vattenlösligt antioxidant. Viktigt för cellandningen och nybildande av kollagen. Även viktigt för binjurebarkens hormonproduktion och nedbrytningen av kroppsfrämmande ämnen. C-vitamin ökar upptaget av järn och djurets motståndskraft både vid infektion och i samband med stress.


Show Horse BioMet

Show Horse BioMet innehåller Biotin samt Metionin. Show Horse BioMet används mot spröda, spruckna och ömtåliga hovar samt vid försämrad hovtillväxt. Aminosyran metionin är tillsatt då detta anses förstärka Biotinets upptagningsförmåga. Behandlingen rekommenderas 4-6 månader för fullgott resultat.


E-vitamin 6000

Innehåller kompletterande E-vitamin och Selen-tillskott. Ges vid behov av extra E-vitamin, t.ex. vid nyskördad eller syrad spannmål samt för att kompensera förlust av E-vitamin vid lagring av spannmål och foder.

100 kvalite

Häst | Våra produkter

Mer information

För mer utförlig information om produkterna ta kontakt med din återförsäljare eller ring oss direkt på 011-87503.

Visa lista    Visa karta

Aktuellt

logo

Företaget Wiromin AB startade 1992 i den lilla bruksorten Rejmyre. Vi tillverkar fodertillskott för de flesta djurslag såsom mineralfoder, flytande och torra vitaminer, premixer mm.

Tel: 011-87503
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

 

 

25th logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Wiromin AB. Alla rättigheter reserverade. Design av Vallagruppen AB.