Nötprodukter

Svensktillverkade Mineralfoder för nötkreatur

 • EkoMin, nytt mineralfodersortiment som är godkänt för KRAV och ekologisk mjölk och kött produktion. Läs mer här...

 • Wiromineral mineralfoder består av särskilt utvalda och högklassiga råvaror som har både hög upptagningsförmåga och är smakliga för djuren. Den högre upptagningsförmågan gör att det blir mindre påfrestning på vår natur vilket vi anser vara viktigt att tänka på.

 • Wiromineral standard: är granulerade foder och finns med olika kalcium/fosfor kvoter för att lätt kunna passa in i foderstaten. I detta sortiment finns något för alla behov. Alla foder är homogent blandade och dammfria vilket ger bättre hanteringsegenskaper och lättare för djuren att äta och tycka om. Wiromineral standard innehåller en unikt sammansatt spårämneskomplex för bästa upptagningsförmåga hos djuren. I standardsortimentet ingår även ett speciellt köttrasmineral och ett speciellt mineralfoder som heter Wirocell, dessa produkter innehåller extra höga nivåer av chelaterade spårämnen. Vi har även ett mineralfodersortiment kallat oPtimal där fosfornivåerna är lägre i samtliga produkter och därför lämpligt att tilldela då grovfodret innehåller mycket fosfor. Mineralfodren finns att få i 20-25 kilos säck och storsäck om normalt 1000 kilo.

 • Wiroslick Nöt: Vitaminberikade mineralslickstenar förpackade i balja eller hink med extra hög smaklighet. Det finns dessutom en speciell slicksten för Sinkor finns där E-vitamin och Selenhalt är högre. Lämpligt att använda i lösdriftsstall eller på sommarbetet, är väderbeständig. Wiroslick finns i 22 kilos hink och 10 kilos balja och räcker i 22 respektive 10 dagar för 10 djur. Produkten kan användas i ekologisk produktion.

 • Wiromineral MIX: är en serie med olika mineralfoder som är anpassade för de som önskar blanda in mineralfodret i sin egen hemmablandning. Fodret innehåller extra vitaminer, magnesium och en något högre halt koppar. Även här kan vi anpassa innehållet efter foderstatens behov.

 • oPtimal: är mineralfoder sortiment med mindre mängd fosfor och passar när andelen fosfor redan är tillräcklig i grovfodret. oPtimal finns även som Sinmineral och med extra magnesium(MG mineral). För att välja rätt sort bör grovfodret analyseras och ligga som grund till valet av mineralfoder.

 • Wiromineral Pellets: är en serie av mineralfoder i pelleterad form. Finns som standard 3 olika produkter med olika kalciumfosfor nivåer och en produkt med högre magnesiumhalt. Produkterna fungerar för utfodring genom s k datafodervagn.

 • Gårdsanpassat mineralfoder: kan vi göra i batcher ända ned till 250 kg. Att kunna erbjuda mindre batcher anser vi vara viktigt för alla som inte kan eller vill köpa mer vid varje tillfälle. Kanske har du lite mindre med djur eller ett tillfälligt parti med grovfoder, vi hjälper dig att anpassa fodret till just dina behov. Vi kan erbjuda inblandning av bla. Chelaterade spårämnen, mycotoxinbindare, selenjäst, extra svavel. Fråga gärna om du har något speciellt önskemål.

 • Wiroenergi: Wiroenergi är ett smakligt energifoder av högsta kvalitet som ska utfodras under kalvningsperioden och laktationsökningen för att säkerställa en positiv blodsocker nivå hos djuren. Wiroenergi innehåller ett komplett spektra av vitaminer som är viktiga att tillföra djuren extra av under kalvningsperioden. Wiroenergi höjer djurens fertilitet och effektiviserar vommens funktion vilket leder till ett mer välmående djur. Wiroenergi kan även utfodras till Får.

 • NötoFår: ett energitillskott för idisslare som behöver en mycket snabb höjning av blodsockernivån. Tillsats av vitaminet niacin är gjort för en optimal effekt. Produkten innehåller propylenglykol av livsmedelskvalité, polyoler, glycerol  och betmelass. 2,5 liter, 5liter och 25 liter är förpackningar vi normalt lagerhåller men produkten kan fås även i container om 1000 liter.

 • Kalmilac: Kalvnäring av hög kvalité. En väldoftande och lättblandad kalvnäring som ökar kalvens immunitet genom tillskott av oligosaccarider och mjölksyra. Ska tilldelas vid kalvens första levnadsperiod  8-10 veckor. Förpackning om 25 kilo och pallvikt om 750 kg.

 • E-vitamin med Selen: finns i både granulerad och pelleterad form och med olika vitaminnivåer. Val av E-vitaminkälla kan göras vid köp om minst 250 kg.

 • ADE vitamin: i granulerad och pelleterad form finns. ADE strong är innehåller extra hög nivå av E-vitamin. ADE finns även med tillsats av K-vitamin.

 • Wirobrunst heter en special produkt som innehåller ADE vitamin med tillsats av selenjäst, och olika B-vitaminer, produkten påverkar brunsten positivt.

 • Multimin: är ett vattenlösligt vitamintillskott i pulverform. Lämpligt att tilldela kalvar.

 • Wiropect: ett diarré hämmande tillskott för kalvar. Består av olika utvalda pektiner och även en elektrolytblandning för att återställa förlorade nivåer. Smakligt tillskott som blandas ut med vatten.

 • Wirolyt:  En väldoftande elektrolytbalans med energigivande dextros och noga avvägd natrium/kalium komplex. Användning: Vid diarré. Vid riklig svettning efter t ex tävling i samband med avvänjning. Flyttning av djur. Finns i 2,5 kilos, 10 kilos och 25 kilos förpackning.

 • Övrigt: finns ett antal tillskottsprodukter såsom flytande vitaminer och vi marknadsför även  saltstenar, fodersalt från AKZO Nobel och Hansson o Möhring. Foderfett och Urea.

För mer information kan ni ringa oss direkt på telefon 011-875 03.

100 kvalite

Lantbruk | Våra produkter

Mer information

För mer utförlig information om produkterna ta kontakt med din återförsäljare eller ring oss direkt på 011-87503.

Visa lista    Visa karta

Aktuellt

logo

Företaget Wiromin AB startade 1992 i den lilla bruksorten Rejmyre. Vi tillverkar fodertillskott för de flesta djurslag såsom mineralfoder, flytande och torra vitaminer, premixer mm.

Tel: 011-87503
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

 

 

25th logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Wiromin AB. Alla rättigheter reserverade. Design av Vallagruppen AB.